Companii

Top 10 investiţii pe care le-ar putea face România

Autor: Adelina Mihai

17.03.2011, 13:31 72

România ar putea beneficia de investiţii de 10miliarde de euro în următorii zece ani (care vor duce la o creşterea PIB-ului de 2,9% pe termen mediu) în cazul în care ar participala organizarea campionatul european de fotbal UEFAîn 2020- 2024, alături de Bulgaria sau Ungaria, arată calculeleinvestitorilor străini.

Consiliul Investitorilor Străini (CIS), oorganizaţie care reuneşte peste 100 dintre cele mai puternicecompanii private, a realizat un top al principalelor 10proiecte care ar trebui finalizate şi careinclude, printre altele, şi investiţiile în infrastructură(aeroporturi, autostrăzi, hoteluri, stadioane), necesare pentruparticiparea României la organizarea campionatul european defotbal. Estimările CIS arată că numărul de turiştiva creşte cu cel puţin 1 milion de persoane pe durata evenimentului(în condiţiile în care, în 2010, aproximativ 7,5 milioane destrăini au venit ca turişti în România). Acest proiect va duce lacrearea a 97.500 de noi locuri de muncă pe termen mediu şi vacreşte veniturile la buget cu 3.8% (tot pe termen mediu).

Vedeţi aici top 10investiţii pe care le-ar putea face România

Documentul propus de Consiliul Investitorilor Străini - limbaengleză

Printre cele mai importante proiecte despre careinvestitorii străini spun că ar fi prioritare semai află Autostrada Nădlac-Sibiu (care va legaEuropa de Vest la Marea Neagră) autostradaBucureşti-Braşov dar şi hidrocentrala de la Tarniţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO