Companii

Top 10 rute aeriene de pe Aeroportul Otopeni: Londra e „fruntaşă“, cu peste 60 de zboruri săptămânal

Top 10 rute aeriene de pe Aeroportul Otopeni: Londra e...

Autor: Andreea Neferu

10.04.2015, 00:07 2302

Din cele peste 1.000 de avioane care decolează săptămânal de pe aeroportul din Otopeni, aproape 40% zboară către cele mai populare zece destinaţii din Europa, oraşe care sunt atât destinaţii turistice şi de afaceri, cât şi hub-uri de unde pasagerii îşi pot continua mai departe călătoria spre alte oraşe.

Londra, Paris şi Viena sunt principalele trei oraşe către care decolează avioane de pe cel mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă (Otopeni), cu un trafic de 8,3 milioane de pasageri anul trecut. 63 de avioane zboară săptămânal spre capitala Marii Britanii, aceasta fiind de altfel destinaţia europeană cu cel mai ridicat nivel de competiţie raportat la numărul de companii care efectuează curse.

În total, şase operatori aerieni, adică Tarom, British Airways, Wizz Air, Blue Air, Ryanair şi easyJet au zboruri către Londra. Şi către Paris merg 50 de curse săptămânal, în timp ce la Viena ajung 49 de zboruri la fiecare şapte zile. Istanbul este o altă metropolă către care se îndreaptă foarte multe zboruri de pe Otopeni, 39 pe săptămână şi, în mod surprinzător, numărul avioanelor care decolează către oraşul turcesc este mai mare decât al celor care zboară către destinaţii precum Roma sau Milano, unde muncesc foarte mulţi români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO