Top 100 cele mai valoroase companii din România, ediţia a XII-a, noiembrie 2017: Topul celor mai valoroase 25 de companii antreprenoriale, afaceri evaluate la peste 9 mld. euro

9 nov 2017 Autor: Dana Ciriperu

Anuarul celor mai valoroase 100 de companii din România, ajuns la ediţia a douăsprezecea, este cel mai longeviv catalog editat de Ziarul Financiar şi un produs unic pe piaţa din România în condiţiile în care oferă an de an repere importante privind valoarea businessului românesc.

Cele 100 de companii prezente în top nu sunt doar cele mai mari businessuri locale după valoarea cifrei de afaceri sunt firmele cu cele mai mari marje de profit, reprezentanţii industriilor care cântăresc cel mai greu în economia locală.

Patru businessuri controlate de antreprenori sunt evaluate la peste 500 mil. euro fiecare, arată datele din ediţia a douăsprezecea a anuarului 100 cele mai valoroase companii din România, care va fi prezentat în cadrul Galei ZF din 23 noiembrie.

Cele mai „scumpe“ 25 de afaceri controlate de antreprenori sunt evaluate la 9,1 mld. euro în acest an, potrivit datelor din anuarul 100 cele mai valoroase companii din România, care a stabilit pragul maxim de evaluare al unui business antreprenorial la 2 mld. euro, iar pe cel minim pen­tru top 25 la 81 mil. euro. Care sunt cele mai valoroase 25 de companii antreprenoriale din România şi cine sunt acţionarii lor, aflaţi doar din edi­ţia din acest an a anuarului ZF. Podiumul de anul trecut al busi­nes­surilor an­tre­prenoriale era for­mat din Banca Tran­silvania, RCS&RDS (la acea dată compa­nia nu venise încă pe bursa de la Bu­cureşti) şi De­deman Bacău, re­tai­lerul de bricolaj al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, cea mai mare companie antre­pre­norială din România după cifra de afaceri. Ce locuri vor ocupa aceste companii în 2017?

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.11.2017

 
Cuvinte cheie:
companii
, top
, evaluare
, romania
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide