ZF 24

Top 20 benzinari necunoscuţi care rezistă pe piaţa carburanţilor

Sursa foto - Shutterstock

Sursa foto - Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

21.08.2014, 00:07 4935

Cei mai mari 20 de benzinari particulari din România au avut anul trecut afaceri de peste 400 de milioane de euro şi un profit net cumulat de 5,5 milioane de euro.

Firme precum Smart Diesel (Arad), Turist Service (Giur­giu), Rombeer Crîngaşu (Dâmboviţa) sau Alascom (Buzău), conduse de oameni de afaceri puţin cunoscuţi se încăpă­ţânează de ani de zile să reziste în umbra unor firme precum Petrom, Rompetrol, Lukoil sau MOL, pe o piaţă a carburanţilor de circa 9,5 mld. euro, care continuă însă să scadă.

Mai mult, odată cu intrarea unor noi jucători, Gaz­prom şi SOCAR, care au în spate susţineri financiare puter­nice, micile benzinării se transformă şi în ţinte de achiziţii.

Potrivit datelor de la Registrul Comeţului, cel mai mare lanţ de benzinării independent este Smart Diesel, un busi­ness de aproape 83 mil. euro anul trecut.

Clasamentul a fost realizat în funcţie de afacerile pe 2013 pentru companiile al căror obiect de activitate este comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO