Companii

Top 30 al celor mai mari firme care prelucrează buşteni, cu afaceri de 900 de milioane de euro

Top 30 al celor mai mari firme care prelucrează...

Autor: Roana Rotaru

08.12.2016, 00:00 1194
Cele mai mari 30 de com­panii care prelucrează buşteni pentru obţinerea de che­restea, pal, parchet, dar şi alte produse din lemn, au avut o cifră de afaceri cumulată de peste 4 miliarde de lei (900 de milioane de euro) în 2015, din care aproape jumătate este generată de com­pania austriacă Hol­zindustrie Schweigho­fer, potrivit top 30 cele mai mari companii angrenate în activităţi de tăierea şi netezirea lemnului, date furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Co­merţului (ONRC).

La nivelul întregului sector activează peste 3.500 companii, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 7,4 miliarde de lei, de unde rezultă că primii 30 de jucători învârt peste 50% din banii din piaţă.

Aceste companii se ocupă de pre­lucrarea primară a lemnului pe care îl achiziţionează de la companiile care se ocupă de exploatarea forestieră, adică de la cele care defrişează şi recoltează buştenii din păduri.

Austriecii de la Schweighofer, cu afaceri mai mari inclusiv decât Romsilva – instituţia care administrează pădurile statului, mizează anul acesta pe vânzări de aproape jumătate de miliard de euro la nivel de grup, potrivit reprezentanţilor companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO