Companii

Top 30 cei mai mari crescători de vaci de carne au cumulat afaceri de 74 mil. euro

Top 30 cei mai mari crescători de vaci de carne au...

Autor: Roana Rotaru

06.09.2017, 00:07 1556

Top 30 cei mai mari crescători de vaci de carne din România realizează 90% din valoarea întregului sector de creştere a bovinelor de carne, un sector în care anul trecut activau 303 jucători cu afaceri cumulate de 84 mil. euro, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

„Este o afacere rentabilă să creşti vaci de carne, cu condiţia să ştii să susţii bine afacerea şi să creşti viţeii până la 700-800 de kilograme, să nu vinzi viţei, ci tauri”, a spus Mary Pană, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP).

Sectorul creşterii bovinelor de carne a câştigat într-un singur an 30 de noi companii, iar numărul acestora va continua să crească dacă Ministerul Agriculturii menţine subvenţiile de 1.200 de euro pe cap de animal. 

Cel mai mare crescător de vaci de carne din România este Dutch Trading International, o companie cu acţionariat olandez din Mizil, judeţul Prahova, cu afaceri de 11 mil. euro în 2016.

Pe locul doi în clasamentul celor mai mari crescători de vaci de carne se află compania Mimagi, deţinută de Marius Gligor cu afaceri de 9.5 mil. euro în 2016, urmată de I.T.L.Agrocomplex deţinută Carina Ciurus, cu afaceri de 8 mil. euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO