Companii

Top Brands: Vin alte executari silite

16.02.2010, 23:10 129

Omul de afaceri Wael El Ghadban, care detine 50% din TBD - adoua mare companie de distributie a bunurilor de larg consum - vedevenind in acest an un al doilea val al crizei din cauzaexecutarilor silite ale firmelor de catre banci, dupa ce in 2009cea mai mare problema pe piata au fost blocajele de lichiditati dinlantul de distributie.

"Nu vad o crestere in acest an pe piata, mai ales ca bancile auinceput sa execute garantiile companiilor creditoare, iar acestlucru afecteaza foarte mult piata. Anul trecut bancile aureesalonat datoriile, iar in conditiile in care majoritateacompaniilor nu s-au putut redresa, vom vedea automat executarisilite ale garantiilor in 2010", afirma actionarul Top BrandsDistribution (TBD).

Fenomenul executarilor ar putea afecta in primul rand comertul,un sector pe care companiilor romanesti s-au supraindatorat in2006-2007 pentru a tine pasul cu extinderea marilor retele strainede magazine.

Recent, si presedintele grupului Vel Pitar a atras atentiaasupra riscului de aparitie a unui val de falimente in industriaalimentara in 2010.

"Am remarcat ca cei care nu au investit in imobiliare pentruprofit au ramas in picioare", a mai afirmat El Ghadban referindu-sela micii comercianti din portofoliul de clienti ai companiei sale.TBD, distribuitor al produselor Philip Morris si Kraft Foods, aavut in 2009 o cifra de afaceri estimata la 308 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO