Companii

Top cinci restaurante din Centrul Istoric al Capitalei după încasări

Top cinci restaurante din Centrul Istoric al Capitalei după încasări

Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

24.10.2012, 00:07 9196

Caru' cu Bere, restaurantul-berărie Curtea Berarilor, localul cu specific turcesc Divan, Lacrimi şi Sfinţi şi City Grill sunt restaurantele cu cele mai mari încasări din Centrul Vechi al Capitalei, potrivit estimărilor jucătorilor din domeniu. Astfel, cele cinci localuri au afaceri anuale cumulate de 10-12 milioane de euro, respectiv 5-7% din totalul businessului estimat pe care îl reprezintă Centrul Istoric.

Restaurantul Caru' cu Bere, unul dintre cele mai cunoscute din România, care are în spate o istorie de peste un secol, conduce topul cu încasări de 5-6 milioane de euro pe an. Localul este operat de compania Trotter Prim, operată de antreprenorul Dragoş Petrescu care mai deţine un restaurant în top cinci, respectiv City Grill.

Toate localurile care ocupă o poziţie în top cinci după cifra de afaceri sunt controlate de antreprenori români.

Centrul vechi al Capitalei adună pe o suprafaţă de 57 ha circa 150 de baruri cu afaceri de 150-200 mil. euro anual. Astfel, "kilometrul zero al distracţiei bucureştene" adună 70.000 de români în fiecare săptămână de iarnă şi peste 300.000 vara.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO