Companii

Top destinaţii externe de pe Otopeni. Zborurile spre Londra, Paris şi Roma au cei mai mulţi călători

Top destinaţii externe de pe Otopeni. Zborurile spre...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.06.2016, 00:07 739

Londra este principala destinaţie externă ca număr de călători transportaţi anul trecut de companiile aeriene care operează pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni), fiind urmată de alte capitale vestice precum Paris şi Roma.

Datele Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti arată că cele mai multe dintre destinaţiile preferate de români sunt în ves­tul Europei, dar şi Tel-Aviv-ul şi Istanbulul. Pe de altă parte, singura ţară care are în top zece două oraşe este Italia, cu Roma şi Milano.

În Italia trăiesc peste 1,1 milioane de români, pe aero­por­turile din marile oraşe italiene zburând avioane ale Tarom, Blue Air, AlItalia, Ryanair sau Wizz Air.

Pe de altă parte, către aeroporturile din Londra zboară com­pa­nii precum Wizz Air, Tarom, Blue Air, British Airways şi Ryanair, iar lupta dintre companii este din ce în ce mai acerbă în con­diţiile în care în Marea Britanie lucrează peste 140.000 de ro­mâni, iar Londra devine o destinaţie de vacanţă pentru tot mai mulţi români.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă a înregistrat anul trecut 9,27 milioane de pasageri, cu aproape un milion mai mult comparativ cu anul precedent (avans de peste 11%), realizând astfel cea mai mare creştere din ultimii trei ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO