Top zece producători de lactate: Albalact urcă pe locul doi

13 iun 2014 Autor: Mădălina Panaete

Cei mai mari zece producători de lactate au terminat anul trecut cu afaceri cumulate de 580 de milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, însă majoritatea jucătorilor nu au avut marje de profit mai mari de 5%, arată o analiză a ZF pe baza datelor din anuarul „Cei mai mari jucători din economie“ ediţia 2014.

Danone România, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, rămâne liderul pieţei şi a încheiat anul trecut cu afaceri de 481 mil. lei (109 mil. euro), în scădere cu 5% comparativ cu anul precedent, dar francezii au intrat în „zona“ pierderilor, cu un minus de 1,1 mil. euro.

ZF a luat în considerare doar entităţi fiscale şi nu grupuri de firme.

Schimbarea majoră în clasament s-a produs pe „podium“, astfel că olandezii de la FrieslandCampina au pierdut locul doi în faţa Albalact, companie cu acţionariat majoritar românesc.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2014

 
Cuvinte cheie:
lactate
, producători
, fabrici
, top
, Albalact
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide