Companii

Topul celor mai mari companii din industria farma. Vânzările de medicamente au revenit pe creştere

Topul celor mai mari companii din industria farma....

Autor: Ioana David

16.08.2014, 19:04 1785

Vânzările de medicamente au revenit pe creştere în cel de-al doilea trimestru al anului, ajungând la 3 mld. lei (680 mil. euro), potrivit datelor firmei de analiză şi cercetare de piaţă Cegedim România. Avansul de aproape 6% (5% în euro) din această perioadă vine după trei trimestre consecutive de scădere în piaţa farma, o industrie care în trecut era obişnuită cu creşteri de 20-30% şi care este dominată de importuri.

În pofida acestor creşteri, reprezen­tanţii Cegedim sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia pentru întregul an, astfel că firma nu şi-a actualizat prog­noza anterioară, care era de scădere.

„În condiţiile în care cel mai probabil lista de medicamente com­pen­sate va fi actualizată spre sfârşitul anului, impactul acesteia va fi marginal pentru anul 2014, noi menţinând prognoza actuală de scădere de 0,3% în lei“, spune Petru Crăciun, directorul general al Cegedim România.

Evoluţia pozitivă poate fi explicată prin faptul că trimestrul al doilea al anului trecut a avut rezultate slabe, astfel că baza de comparaţie a fost mai redusă. Totodată au existat unele modificări în ceea ce priveşte modalitatea de eliberare a medicamentelor pe reţetă, ceea ce a influenţat în mod pozitiv vânzările.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO