Topul celor mai mari companii din industria farma. Vânzările de medicamente au revenit pe creştere

16 aug 2014 Autor: Ioana David

Vânzările de medicamente au revenit pe creştere în cel de-al doilea trimestru al anului, ajungând la 3 mld. lei (680 mil. euro), potrivit datelor firmei de analiză şi cercetare de piaţă Cegedim România. Avansul de aproape 6% (5% în euro) din această perioadă vine după trei trimestre consecutive de scădere în piaţa farma, o industrie care în trecut era obişnuită cu creşteri de 20-30% şi care este dominată de importuri.

În pofida acestor creşteri, reprezen­tanţii Cegedim sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia pentru întregul an, astfel că firma nu şi-a actualizat prog­noza anterioară, care era de scădere.

„În condiţiile în care cel mai probabil lista de medicamente com­pen­sate va fi actualizată spre sfârşitul anului, impactul acesteia va fi marginal pentru anul 2014, noi menţinând prognoza actuală de scădere de 0,3% în lei“, spune Petru Crăciun, directorul general al Cegedim România.

Evoluţia pozitivă poate fi explicată prin faptul că trimestrul al doilea al anului trecut a avut rezultate slabe, astfel că baza de comparaţie a fost mai redusă. Totodată au existat unele modificări în ceea ce priveşte modalitatea de eliberare a medicamentelor pe reţetă, ceea ce a influenţat în mod pozitiv vânzările.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
crestere
, medicamente
, industrie
, companii
, top
, firma
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide