Companii

Topul celor mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor, a chipsurilor şi a cafelei

Topul celor mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.07.2013, 20:04 3962

♦ Opt din zece companii au raportat creşteri ale afacerilor în euro anul trecut ♦ Nestlé, liderul pieţei de dulciuri, a revenit pe profit şi a angajat 150 de oameni ♦ Trei din zece companii au raportat pierderi anul trecut, faţă de patru în anul precedent ♦ Niciun antreprenor local nu a reuşit să-şi facă loc în primii zece jucători.

Afacerile totale ale celor mai mari zece jucători cu activitate pe piaţa dulciu­rilor, a snacksurilor şi a cafelei au avansat anul trecut cu 2%, până la 700 milioane de euro, iar două companii au raportat scăderi ale afacerilor în euro, arată o analiză a ZF pe baza datelor din anuarul „Cei mai mari jucători din economie“.

Liderul rămâne în continuare Nestlé, cu afaceri de 161 milioane euro, care a re­venit anul trecut pe profit după ce în anii 2010-2011 a raportat pierderi totale de 33 mil. lei (8 mil.euro), potrivit calculelor ZF. Totodată, compania a mai angajat 150 de oameni anul trecut, trecând astfel pragul de 1.000 de salariaţi. Singurele două mari companii care au înre­gistrat scăderi ale rula­jelor anul trecut au fost Mondelez Ro­mânia, deţi­nătoarea bran­durilor Poiana şi Milka, şi Wrigley, care are în portofoliu mărci pre­cum Orbit sau Winterfresh. Dacă pro­prietarul Poia­na a avut o scădere a afacerilor în euro de 2% (creştere în lei de 2%), Wrigley a rapor­tat un declin al businessului în am­bele monede.

Pe de altă parte, anul 2012 a adus o creş­tere de 20% a bu­sinessului din Ro­mânia al grecilor de la Chipita.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 03.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO