Companii

Topul celor mai mari tranzacţii cu birouri: Bucureştiul, Clujul şi Timişoara pun România pe harta investitorilor

Coresi Business Park

Coresi Business Park

26.12.2017, 12:54 906

♦ România a atras atenţia marilor fonduri de investiţii care se interesează tot mai mult de birourile din Capitală, iar companiile din IT&C semnează pe bandă rulantă contracte pentru birouri de zeci de mii de metri pătraţi.

Cererea nouă de spaţii de birouri reprezintă aproape jumătate, respectiv 49%, din activitatea totală de închiriere desfăşurată în cel de-al treilea trimestru din 2017 în Bucureşti, arată raportul companiei de consultanţă imobiliară CBRE. Ponderea de 49% reprezintă un record al ultimilor ani, în condiţiile în care, trimestrial, nivelul procentual al cererii noi variază între 20 şi 25%.

Cererea nouă de spaţii de birouri vine atât din partea companiilor nou intrate pe piaţa locală, cât şi din partea companiilor care îşi extind activitatea în Bucureşti.

Cererea totală din perioada iulie-septembrie 2017 s-a ridicat la 75.000 mp, cele mai active zone fiind Pipera (35%), urmată de CBD (Central Busi­ness District  zona de birouri din jurul pieţelor Victoriei şi Romană) cu 22% şi zonele de centru şi vest, ambele cu câte 17% din total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO