Companii

Topul celor mai performante hipermarketuri

12.07.2010, 23:48 172

ReŢeaua de hipermarketuri Cora, deţinută de grupul LouisDelhaize, a fost anul trecut cel mai performant operator dehipermarketuri din România, având vânzări medii de 8.230 de euro pemetru pătrat anual, cu 1.700 de euro mai mari decât competitorulsău Carrefour, al doilea jucător din clasamentul productivităţiicalculat de ZF.
În contextul unei pieţe încă în expansiune, dinamica vânzărilor pemetru pătrat este unul dintre cei mai buni indicatori care măsoarăperformanţa unui retailer, alături de rata de profitabilitate şicreşterea organică (în magazinele mai vechi de un an).
Cora, singura reţea care nu s-a extins în 2009, a înregistrat undeclin al afacerilor de 18% în 2009, la 330 mil. euro, dar a rămasla fel ca şi în 2008 cel mai productiv lanţ raportat la vânzărilepe metru pătrat. Cu doar 3 magazine operaţionale, Cora a raportatanul trecut un profit net de 20 mil. euro, cât a realizat Carrefourcu 22 de hipermarketuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO