Companii

Topul celor mai profitabile companii din România

Topul celor mai profitabile companii din România

Autor: Cristi Moga

24.08.2011, 00:09 20940

Cele mai profitabile 20 de com­panii din România au realizat în 2010 un profit net cumulat de 1,77 miliarde de euro, în creştere cu 2,3% faţă de anul anterior, arată o analiză a Ziarului Financiar asupra bilanţurilor depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice.

O parte din rezultatele financiare au mai fost prezentate în piaţă, dar cifrele oficiale pentru cea mai mare parte a companiilor au devenit publice doar de ieri.

OMV Petrom a rămas de departe cea mai profitabilă firmă din România, cu un rezultat net de 427,4 mil. euro şi o marjă de profit de 13%. Firmele din top 20 au avut o marjă medie a profitului de 10,4%.

Care sunt cele 100 de companii din România cu cele mai mari profituri

Vodafone, depăşit de Romgaz

La fel ca anul trecut, operatorul de telefonie mobilă Orange rămâne pe a doua poziţie în topul profiturilor, cu 221,8 mil. euro, dar pe a treia poziţie Vodafone a fost depăşit de Romgaz. În timp ce profitul Vodafone s-a prăbuşit cu 53%, la 115 mil. euro, Romgaz a majorat profitul cu 1%. "Perlele energetice" Romgaz, Transgaz şi Hidroelectrica au realizat creşteri de profit pe linie, cumulând un rezultat net de 313 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO