Companii

Topul celor mai profitabili angajaţi din economie

Topul celor mai profitabili angajaţi din economie

Autor: Adelina Mihai

09.07.2012, 00:08 5385

Cei mai profitabili angajaţi din economie în 2011 au fost cei ai OMV Petrom Gas, fiecare aducând com­pa­ni­ei un profit net de 722.000 de euro, arată datele cen­tra­li­za­te de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Analiza mai arată că în domenii precum petrol şi gaze, comerţ cu energie şi al tutunului au fost înregistrate cele mai mari profituri per angajat. Astfel, fiecare salariat al OMV Petrom Gas, Alpiq RomEnergie şi British American Tobacco i-a adus companiei pentru care lucrează câte un profit net cuprins între 250.000 şi 722.000 de euro în 2011.

În ierarhie se mai află şi firme din domeniul auto sau al materialelor de construcţii.

"Companiile cu cei mai profitabili angajaţi din eco­no­mie activează în domenii bănoase, care speculează uneori vi­ciile şi care au produse pe care românul este dispus să cheltuiască mai mult decât pentru strictul necesar - de aceea nu se renunţă la maşină sau la fumat", susţine avocatul specializat în dreptul muncii Răzvan Vasiliu, par­te­ner în cadrul casei de avocatură SCPA Gîlcă & Vasiliu.

Citeşte materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Topul celor mai profitabili angajaţi din economie. Fiecare angajat al OMV Petrom Gas le-a adus austriecilor un profit net de peste 700.000 de euro anul trecut

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO