Companii

Topul celor mai scumpe medicamente vândute în România

Topul celor mai scumpe medicamente vândute în România

Autor: Ioana David

08.09.2014, 15:45 6150
Cel mai scump medicament înregistrat în România este un flacon de 40 de mililitri de Yervoy, produs folosit pentru bolnavii de cancer în faze avansate, care atinge 78.853 de lei (aproape 18.000 de euro). Produsul, din portofoliul Bristol –Myers Squibb, nu este compensat de stat şi are preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii, la fel ca orice medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală.
 
Datele din Catalogul Naţional al preţurilor la Medicamentele de Uz Uman Eliberate cu Prescripţie Medicală (CANAMED) arată că trei produse au preţuri per unitatea comercializată de peste 10.000 de euro (44.000 de lei), pe lângă Yervoy, celelalte două fiind Vyndaqel şi Elaprase, ambele folosite în tratamentul unor boli rare.  Pe locul patru se află Incivo, care are preţul stabilit de Ministerul Sănătăţii de aproximativ 40.000 de lei (9.000 de euro).
 
Cele mai multe medicamente din top sunt cele folosite pentru tratamentul cancerului (15 din cele 20 de produse luate în calcul).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO