Companii

Topul chiriasilor de birouri din Bucuresti

Topul chiriasilor de birouri din Bucuresti
21.04.2010, 23:11 44

Vodafone, Ericsson si Raiffeisen sunt cei mai mari trei chiriasidin cladirile de birouri din Bucuresti, o piata in care sunt rulatianual intre 160 si 200 de milioane de euro, potrivit unei analizeZF si a datelor furnizate de firmele de consultanta imobiliaraColliers International si DTZ Echinox.

Suprafete de peste 20.000 de metri patrati au inchiriate sifirmele Petrom, HP, Cosmote, Bancpost si Dacia Renault, top 10fiind completat de Oracle si Banca Romaneasca.

Cele zece firme grupeaza peste 20.000 de angajati in acestespatii si platesc anual chirii mai mari de 40 de milioane de europentru sediile din cladiri centrale, precum America House, Charlesde Gaulle Plaza sau Dorobanti 239, dar si pentru operatiunile deback-office, grupate in parcurile de afaceri IRIDE, Novo Park sauWest Gate.

In ultimul an aceste firme au facut presiuni pentru reducereacosturilor cu spatiile de birouri, iar unii jucatori au inceput sacaute terenuri pentru construirea a unor sedii detinute inproprietate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO