Companii

Topul companiilor cu cei mai mulţi angajaţi dintre firmele care mai au fabrici în Bucureşti

Topul companiilor cu cei mai mulţi angajaţi dintre...

Autor: Cristi Moga

20.07.2014, 12:00 3150

Companiile cu cei mai mulţi angajaţi care au fabrici în Bucureşti sunt Romaero, Vulcan şi General Turbo, care au fiecare câte 800-900 de oameni pe statele de plată, astfel că pe raza Capitalei nu mai figurează în prezent nicio fabrică de mari dimensiuni, cu mai mult de 1.000 de angajaţi, potrivit unei analize a ZF.

Acest lucru s-a întâmplat după ce în ultimii 20 de ani Bucureştiul s-a dezvoltat ca „centru de comandă“ pentru majoritatea companiilor şi băncilor cu acoperire naţio­nală şi hub de servicii pentru multina­ţio­nalele care au decis să mute aici operaţiuni din Vest datorită costurilor mai reduse.

Cea mai mare parte a fostelor fabrici au fost deja demolate, iar în locul lor au fost sau urmează a fi ridicate centre comerciale, birouri sau locuinţe, cum este cazul mallurilor AFI Palace Cotroceni (ridicat pe terenurile UMEB) şi Promenada (construit pe terenul fostei fabrici FEA), al parcului de afaceri Novo Park (pe terenurile IIRUC) sau al blocurilor de locuinţe Rose Garden din Colentina (Suveica).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO