Companii

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de...

Autor: Cristi Moga

04.07.2014, 00:07 15609

Cele mai îndatorate 20 de centre comerciale din România au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decât cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor mari contractate în perioada de boom a pieţei locale imobiliare, când băncile finanţau pe bandă rulantă acest gen de investiţii.

Cel mai mare credit obţi­nut în ultimii cinci ani de un mall din România a fost refinanţarea de 220 milioane de euro atra­să în urmă cu două săp­tămâni de proprietarii proiectului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti de la un con­sorţiu de trei bănci străine, dar datorii de peste 200 milioane de euro are şi mallul Palas din Iaşi, dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascălu, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Finanţe.

Mai complicată este însă situaţia unor proiecte precum Oradea Shopping City sau Galleria Arad, ale căror datorii sunt de circa 35 de ori mai mari decât cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO