Companii

Topul primelor 10 judeţe după cifra de afaceri per capita

Topul primelor 10 judeţe după cifra de afaceri per capita

Autor: Roxana Rosu

16.12.2014, 14:00 1829

Bucureşti, Ilfov şi Argeş conduc în topul judeţelor raportat la cifra de afaceri per capita, în condiţiile în care doar alte cinci judeţe depăşesc media naţională de 12.500 euro. 

Bucureştiul şi Ilfovul au 45% din cifra de afaceri de 250 mld. euro a companiilor din Româ­nia, iar cele două zone împreună cu cele mai puternice zece judeţe din economia locală adună 75% din businessul românesc şi 65% din numărul total de angajaţi.

În Argeş, judeţ aflat pe locul trei, economia este dependentă de Dacia, care generează 42% din cifra de afaceri de 9,8 mld. euro a companiilor din judeţ şi care a atras la Mioveni sau în localităţile din jur şi alţi furnizori de componente şi servicii.

Polarizarea economiei locale este la apogeu, în condiţiile în care aproape jumătate din ţară nu con­tează pe harta economică, iar situaţia din judeţele „corigente“ se înrău­tă­ţeşte de la an la an în lipsa investiţiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO