Companii

Topul producătorilor români de îngheţată

Topul producătorilor români de îngheţată
19.06.2014, 14:00 6857

Cei mai mari cinci producători locali de îngheţată au realizat împreună anul trecut afaceri de peste 70 mil. euro, adică aproape jumătate din valoarea totală a pieţei, şi au avut peste 2.000 de angajaţi. Cel mai mare producător român de înghe­ţată a fost Top Gel Prod, de­ţi­nut de antreprenorul Petre Popa, care a ter­minat cu afaceri de aproape 20 mil. euro şi care a fost la câteva sute de mii de euro distanţă de Betty Ice, afacere por­nită de suceveanul Vasile Ar­menean..

Valoarea totală a pieţei de profil este estimată la 150 milioane euro, astfel că fiecare român a cheltuit 7,5 euro (34 de lei) pe an şi respectiv mai puţin de un euro (2,8 lei) pe lună pentru a mânca îngheţată.

ZF a luat în considerare în alcă­tuirea topului doar afacerile deţinute de români, pornind de la datele de la Registrul Comerţului, Ministerului de Finanţe şi cele furnizate de companii. Într-un top general al celor mai mari jucători de pe această piaţă ar intra companii precum Unilever, care are în portofoliu îngheţata Algida sau Napoca, dar şi Nestlé, care deţine branduri precum JOE, Top Gun, Nirvana sau Aloma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO