Companii

Topul tranzacţiilor cu clădiri de birouri din România: şapte deal-uri depăşesc 100 mil. euro

Laurenţiu Lazăr, Senior Partner Colliers

Laurenţiu Lazăr, Senior Partner Colliers

Autor: Bogdan Alecu

05.06.2017, 00:07 739

Achiziţia de către Dedeman a pro­iectului de birouri AFI Park, de lângă mallul AFI Cotroceni, de la gigantul imo­biliar Africa Israel contra sumei de 164,5 mil. euro doboară recordul tran­zac­ţiei America House de 120 mil. euro la o distanţă de zece ani, potrivit datelor com­­pa­niei de consultanţă imo­biliară Col­liers, centralizate de ZF. În ultimul deceniu însă, numai şapte tranzacţii de peste 100 mil. euro au fost semnate, iar cele mai mari au avut loc pe măsură ce yiel­dul s-a apropiat de va­loarea de 7,5%.

„În România au mai fost tranzacţii de dimensiuni semnifi­ca­­tive pe piaţa de bi­rouri, peste 100 mil. euro, şi înainte şi după 2009, de aceea tranzacţia dintre AFI şi Dedeman, la finalizare, poate fi cea mai importantă, dar cu siguranţă nu es­te singulară. Pe segmentul de birouri, Colliers a consiliat patru tranzacţii de peste 100 mil. euro în Bucureşti (S-Park, Floreasca 169A, Floreasca Park şi AFI Park în ordine cronologică) şi cea mai ma­re tranzacţie cu birouri din afara Bucu­reştiului, City Business Center din Ti­mişoara, când  Modatim a făcut joint ven­ture cu NEPI“, a spus Laurenţiu Lazăr, Senior Partner şi director al de­par­tamentului de investiţii şi evaluări în cadrul Colliers .

Colliers a fost implicat şi în vânzarea S-Park către Immo­east, ac­tua­lul Immofinanz, tran­zac­ţie evalua­tă la peste 100 mil. euro, dar şi în cea mai mare tranzacţie cu birouri din afara Bucureştiului, City Business Cen­ter din Timişoara, când compania Mo­datim, de­ţi­nută de antreprenorul Ovi­diu Şandor a sem­nat un joint venture cu fondul NEPI.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO