Companii

Tractorul Brasov devine centru comercial: hipermarketul Auchan e primul chirias

18.01.2010, 23:14 430

Reteaua de hipermarketuri Auchan, care detine sapte unitati pepiata locala si a avut afaceri de circa 350 mil. euro anul trecut,este primul obiectiv anuntat in parcul comercial care va fidezvoltat pe platforma fostei uzine Tractorul din Brasov, urmand sadeschida anul viitor o unitate in urma unei investitii estimate lapeste 20 de milioane de euro.

Firma Centerra Capital, care a cumparat in 2007 platforma de 120de hectare pentru 77 de milioane de euro, va incepe in primavaraacestui an lucrarile la un parc de retail cu o suprafata de circa55.000 de metri patrati, unul dintre putinele proiecte imobiliarecare vor fi incepute in acest an. In acelasi timp, la circa 20 dekilometri distanta, compania Hoyo a anuntat ca va produce in lunaaprilie a acestui an primele tractoare la uzina construita laRasnov, in urma unei investitii estimate la 50 de milioane dedolari.

La Tractorul noii proprietari au atras in spatiile de birouricompanii din IT precum IBM sau CGS, iar prima faza noua dedezvoltare este reprezentata de proiectul Coresi Shopping City,care va atrage o investitie estimata la 140 de milioane de euro,potrivit datelor prezentate anterior de companie. "Coresi ShoppingCity se va dezvolta in doua etape: prima etapa cuprindehipermarketul Auchan, o galerie comerciala, un centru de bricolaj,un magazin de mobila si unul de articole sportive si se va finalizain trimestrul trei din 2011", au declarat pentru ZF reprezentantiiCenterra, care isi propun sa dezvolte pe termen lung un proiect decirca 1,3 miliarde de euro in Brasov.

Centerra este o firma condusa de catre oamenii de afaceri SilviuSavin si Victor Vadaneaux si care administreaza inclusivinvestitiile de pe piata locala ale fondului britanic CheyneeCapital, principalul actionar al platformei Tractorul.

Investitorii isi propun ca pe platforma din Brasov sa realizezeunul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbana, care arurma sa cuprinda si spatii de birouri, locuinte, spital, centruexpozitional sau hotel. Ei au anuntat la momentul preluariiplatformei ca vor incerca atragerea unui investitor pentru reluareaproductiei sau asamblarii de tractoare si ca o zona a platformei vafi rezervata pentru activitati industriale.

Pe de alta parte, reprezentantii Auchan, companie controlata defamilia miliardarilor francezi Mulliez, au declarat la sfarsitulanului trecut ca intentioneaza sa dubleze numarul de hipermarketuridetinute in Romania in urmatorii trei ani, o alta unitate urmand afi deschisa in Constanta.

n Proprietarul retelei Ethos vinde un sfert din magazine ca safaca rost de bani - Pagina 12

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO