Traderul de cereale Brisegroup şi-a bugetat investiţii de 7 milioane de euro pentru construcţia şi modernizarea unor silozuri

13 iun 2017 Autor: Roana Rotaru

Angelo Nicolae, directorul general al Brisegroup: Există în continuare premise de creştere pe piaţa comerţului cu cereale atât pentru jucători locali, cât şi pentru jucători cu prezenţă strategică în teritoriu având la bază perspective certe de creştere a eficienţei şi productivităţii fermierilor români.

În 2016, cifra de afaceri a scăzut cu 13%, dar traderul a raportat un profit de 2 milioane de lei.

Brisegroup, unul dintre cei mai mai mari comercianţi de ce­rea­le şi distribuitori de materii pri­me agricole din România, un business de 216 mil. euro anul trecut, şi-a planificat investiţii de 7 mi­lioane de euro în 2017, banii care vor mer­ge spre finalizarea unui siloz în portul Galaţi şi pe modernizarea silozurilor de­ţi­nu­te de companie, potrivit Brise­group. „În acest an ne-am bugetat o investiţie de 6 mil. euro în finalizarea unui siloz cu o capacitate de depozitare de 30.000 de tone în portul Galaţi şi încă un milion de euro pentru modernizarea slizourilor actuale, dotate deja cu infrastructura aferentă transportului de cale ferată pentru optimizarea fluxului de intrare-ieşire cereale din silozuri“, a declarat pentru ZF Angelo Nicolae, directorul general al Brisegroup. Anul trecut cifra de afaceri a Brisegroup a scăzut cu 13%, ajungând la 971,5 mil. lei (216 mil. euro), însă profitul companiei con­trolate de Marius Bucur a crescut de 2,3 ori, de la 0,8 mil. lei în 2015 la peste 2 mil. lei anul trecut, potrivit datelor publice.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
investitii
, modernizare
, cereale
, constructie
, trader
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide