Traderul elveţian de cereale Ameropa a dat 25 mil. euro pe patru silozuri româneşti

12 apr 2017 Autor: Roana Rotaru

Traderul elveţian de cereale Ameropa Grains, care a avut în România afaceri de peste 528 mil. euro în 2015, a cumpărat patru silozuri în judeţele Timiş, Brăila, Iaşi şi Olt, tranzacţii realizate în mai puţin de un an. Una dintre aceste tranzacţii este silozul vândut de Cereal Bac în judeţul Iaşi.

„Am vândut un punct de lucru unde am avut un siloz. Nu am vândut firma cu totul. Am avut două puncte de lucru şi o să mai am doar unu. Dacă îţi trebuie bani vinzi şi am ajuns la concluzia că tre­buie să vindem. Ne-am re­strâns activitatea pen­tru că am îmbătrânit şi nu mai dădeam randament“, a de­clarat pentru ZF Adriana Barabaş, acţio­na­rul com­pa­niei Cereal Bac, o com­panie cu sediul în judeţul Botoşani, cu afaceri de 43 mil. lei în 2015.

Ameropa a mai cumpărat în perioada aprilie 2016 – ianuarie 2017 silozuri şi de la Intercereal din judeţul Timiş, Comcereal Assets din judeţul Brăila şi Cerealfert din judeţul Olt. Elveţienii au fost consiliaţi în aceste tranzacţii de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.04.2017

 
Cuvinte cheie:
Traderul
, elveţian
, cereale
, Ameropa a dat 25 mil. euro pe patru silozuri româneşt
, silozuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide