Companii

Traderul Marius Bucur şi-a făcut bancă pentru fermieri

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

25.09.2014, 00:07 3655

Omul de afaceri Marius Bucur, care deţine Brise Group, cel mai mare trader şi integrator de agrobusiness cu capital local, a înregistrat societatea financiară non-bancară Brise Capital IFN, prin intermediul căreia urmează să ofere finanţări fermierilor cărora le livrează deja îngrăşăminte şi pesticide şi de la care cumpără cereale.

„Este o decizie venită firesc. Este un segment de business pe care ne dorim să îl dezvoltăm gradual având în vedere că reprezintă o zonă de noutate în activitatea noastră, dar ne dorim ca în câţiva ani să ajungem în top 3“, a spus Angelo Nicolae, directorul general al Brise Group, o afacere cu rulaje de 262 milioane de euro anul trecut.

Intrarea companiei din Constanţa pe piaţa de finanţări pentru fermieri vine la şapte ani distanţă de momentul în care grupul rival Agricover a făcut pasul în acest segment, prin care oferă acum finanţări de aproape 200 milioane de euro/an.

Traderii agricoli s-au îndreptat către piaţa de finanţări pe fondul spaţiului lăsat liber de bănci în acest segment. Expunerea bancară pe agricultură rămâne redusă, cu o cotă de numai 4% din totalul creditelor şi angajamentelor de 70 miliarde de euro din economie.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre Agricover Credit IFN, societate înfiinţată de antreprenorul Jabar Kanani

- activitatea Brise Group pe piaţa distribuţiei de cereale; evoluţia afacerilor companiei 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO