Companii

Traficul de pasageri pe aeroportul din Cluj a crescut cu 16% în august

Traficul de pasageri pe aeroportul din Cluj a crescut cu...

Autor: Laurentiu Cotu

02.09.2014, 18:18 135

Traficul aerian pe aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a crescut cu 16% în luna august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la nivelul de 129.000 de pasageri, iar numărul de aterizări şi decolări a crescut cu aproximativ 9%, comparativ cu luna august 2013, conform unui comunicat emis de aeroportul din Cluj.

Totodată, în primul semestru pe aeroportul din Cluj s-a înregistrat un trafic aerian de 517.000 de pasageri şi 5.846 mişcări de aeronave, fiind al doilea aeroport al României din punct de vedere al traficului de pasageri, după aeroportul internaţional Henri Coandă din Bucureşti. Din luna octombrie a acestui an reţeaua de rute a aeroportului din Cluj se extinde cu noi destinaţii, spre Nüremberg (Germania), Köln (Germania), Malmö (Suedia), Geneva (Elveţia) şi Bari (Italia).

Începând cu programul de iarnă, din 27 octombrie, o nouă companie aeriană va începe să opereze de pe aeroportul din Cluj. Operatorul polonez Eurolot va efectua zboruri regulate pe destinaţia Varşovia, cu posibilităţi de conexiune pe cursele companiei LOT, zborurile urmând să fie operate de luni până sâmbătă.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO