Companii

Traficul de pasageri pe Aeroportul Iaşi a crescut cu 32% în primul semestru

Traficul de pasageri pe Aeroportul Iaşi a crescut cu 32%...

Autor: Florin Gheţău

08.04.2015, 00:00 556

Directorul aeroportului din Iaşi, Marius Bodea, a afirmat că în primele trei luni ale anului traficul de pasageri a crescut cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014, ajungând la 67.775 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Marius Bodea, în luna martie, 24.100 de pasageri au optat pentru serviciile aeroportului ieşean, creşterea faţă de martie 2014 fiind de 41%.

Directorul Aeroportului Iaşi a afirmat că lunile ianuarie şi februarie sunt de regulă mai slabe pentru traficul aerian, însă luna martie a adus o creştere consistentă în ceea ce priveşte traficul de pasageri.

Marius Bodea a declarat corespondentului MEDIAFAX că estimează un trafic de peste 300.000 de pasageri în acest an, faţă de 273.000 câţi s-au înregistrat anul trecut.

”Vom introduce noi destinaţii în acest an pe aeroportul din Iaşi şi le vom anunţa la momentul potrivit. Deocamdată, suntem în discuţii avansate cu diverşi operatori, dar mai mult ca sigur vor fi surprize plăcute pentru locuitorii din zona Moldovei. Creşterea fluxului de călători este o consecinţă firească a îmbunătăţirii serviciilor pe care aeroportul din Iaşi le oferă atât pasagerilor cât şi companiilor aeriene partenere. Aeroportul din Iaşi are un ridicat nivel de dezvoltare privind dotările şi echipamentele, devenind într-un timp relativ scurt cel mai important aeroport din zona Moldovei”, a mai spus directorul Marius Bodea.

În prezent, de pe Aeroportul Internaţional Iaşi operează trei companii aeriene, Tarom, Austrian Airlines şi Wizz Air, ce oferă pasagerilor servicii de transport aerian către Bucureşti (Otopeni), Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Veneţia (Treviso), Viena, Tel Aviv şi Londra.

Noua pistă a aeroportului din Iaşi, în lungime de 2.400 de metri, a fost inaugurată la sfârşitul anului trecut, în timp ce un al treilea terminal de pasageri, având o suprafaţă de 3.600 de metri pătraţi, va fi inaugurat în luna august a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO