Companii

Traficul Tarom pe rute interne, în picaj cu 10%

În primele şase luni compania de stat Tarom a transportat pe rute interne doar 250.000 de pasageri. Mediafax Foto

În primele şase luni compania de stat Tarom a transportat pe rute interne doar 250.000 de pasageri. Mediafax Foto

Autor: Mirabela Tiron

11.09.2014, 00:07 612

„Politicienii au călătorit mai puţin.“

Pe o piaţă aeriană internă pe care are monopol şi care ar putea fi alternativa unei călătorii de cel puţin zece ore cu trenul până la Cluj sau Oradea, compania de stat Tarom înregistrează o scădere a traficului cu 10% în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Este obligaţia noastră naţională să operăm zboruri interne. Principalii clienţi pe aceste curse sunt politicienii şi oamenii de afaceri“, spune Christian Heinzmann, directorul general al Tarom, care explică scăderea traficului intern prin faptul că „politicienii au efectuat mai puţine călătorii“. Călă­toriile în interes de serviciu prin ţară le sunt decontate deputaţilor.

În primele şase luni compania de stat a transportat pe rute interne doar 250.000 de pasageri.

„Circa 40-50% din preţul biletelor pe zboruri interne este dat de taxele aeroportuare şi de handling, ceea ce creşte tariful pentru pasager“, spune şeful Tarom. Întrebat de ZF dacă aceste curse sunt profitabile, el a spus că „depinde de destinaţie“.

Dacă pe rute interne cererea este în scădere, pe cele externe operate de Tarom s-a înregistrat o creştere cu 12% în primul semestru, când compania a transportat un milion de pasageri.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre zborurile interne operate de Tarom, alte companii aeriene care au încercat piaţa internă

- situaţia companiei Fly România

costurile de operare pe curse interne vs. curse externe, cauze; opinia Paulei Ardelean, vicepreşedinte al Carpatair, despre rentabilitatea zborurilor interne şi soluţii de revigorare a lor 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO