Companii

Transportatorii au simţit nevoia de înnoire a flotelor. Vânzările de camioane au crescut anul trecut cu 25%

Transportatorii au simţit nevoia de înnoire a flotelor....

Autor: Bogdan Alecu

23.04.2017, 00:00 267

Vânzările de vehicule utilitare sunt un indicator fidel al stării economiei locale, iar datele de anul trecut arată că piaţa a atins cel mai ridicat nivel din 2009 încoace. Mai rămâne de spart doar recordul din 2008, cel mai bun an al pieţei auto, un reper cu care importatorii spun însă că nu ne vom mai reîntâlni curând.

Vânzările de camioane grele, de peste 16 tone, au crescut anul trecut cu 25% la aproape 8.700 de unităţi, potrivit datelor Aso­ciaţiei Produ­că­torilor şi Importa­torilor de Auto­mobile (APIA), în timp ce în primele două luni ale acestui an ritmul s-a mai temperat, iar volumele s-au aflat la un nivel similar cu cel din 2016 - de aproximativ 1.200 de unităţi.

„Începutul de an a fost unul dificil probabil şi din cauza reglementărilor referitoare la timbrul de mediu, piaţa înregistrând o scădere de 3,5%. Totuşi estimăm o creştere uşoară în com­pa­raţie cu 2016, care va fi probabil mai notabilă în a doua parte a anului 2017“, ex­­plică Milos Vuja­novic, CEO al MHS Truck & Bus Group. În opinia lui, dacă cererea de servicii de transport pe distanţe lungi va continua să fie ridi­cată pe pieţele din Europa de Vest, atunci va creşte şi cererea de auto­trac­toare.

De asemenea, dacă guvernul român va de­mara investiţiile în vederea dezvol­tării infrastructurii de drumuri, ar putea începe să crească şi piaţa de vehicule destinate con­struc­ţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO