Companii

Transportatorii de persoane şi curierii şi-au reînnoit flotele cu 12.000 de maşini

Transportatorii de persoane şi curierii şi-au reînnoit...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.12.2017, 00:06 1130

♦Cei mai mari jucători din domeniul curieratului au împreună peste 6.000 de autovehicule, atât utilitare, cât şi camioane, care livrează anual câteva milioane de colete.

Aproape 12.000 de autobuze, microbuze şi vehicule comerciale ( sub 3,5 tone) au fost înmatriculate în primele opt luni ale acestui an, singura categorie pe minus fiind cea de autobuze, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Situaţia poate fi explicată prin faptul că transportul rutier şi feroviar au pierdut în ultimii ani teren în faţa celui aerian, unde marile companii low-cost au micşorat tot mai mult preţurile pentru a atrage clienţi. În plus, creşterea numărului de rute interne a atras doar anul trecut peste 800.000 de pasageri care au călătorit între marile oraşe cu avionul.

Pe de altă parte, companiile de transport rutier au atras anul trecut circa 3 milioane de pa­sa­geri, în creştere cu 11% faţă de anul precedent. Însă, avan­sul este mai redus faţă de anii de dinainte de criză, atunci când numărul de pasageri care călătoreau pe plan intern şi internaţional cu microbuzul şi autobuzul creştea cu peste 20% anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO