Companii

Transportatorul Edy are contract si cu Ford, dupa Coca-Cola, Ursus sau Ikea

Transportatorul Edy are contract si cu Ford, dupa Coca-Cola, Ursus sau Ikea
01.07.2009, 00:00 344

Edy Spedition, cel mai mare transportator rutier local, a adus in portofoliul de clienti si producatorul de automobile Ford, dupa nume precum Coca-Cola, Ursus Breweries si Ikea Balkan. Edy realizeaza transporturile pentru producatorul de bauturi racoritoare Coca-Cola inca din 1994, contractul fiind cel care a propulsat compania de transport in topul celor mai mari jucatori din acest segment.

Transportatorul, care detine o flota de 1.250 de autocamioane, urmareste constructia unei platforme logistice pe o suprafata de opt hectare in Craiova, platforma care va deservi uzina Ford. Edy International Spedition a solicitat Parcului Industrial Craiova (PIC), alaturi de 11 furnizori Ford si alte 50 de companii, teren pentru dezvoltarea parcului logistic.
"In acest moment 11 companii care colaboreaza cu Ford asteapta sa primeasca teren in parcul industrial. Este vorba de aproximativ 60 de hectare, fiecare companie dorind o suprafata de cinci-sase hectare", a declarat Marin Nicoli, directorul general al Parcului Industrial Craiova.
Oficialii constructorului american nu au dorit sa comenteze incheierea unui contract cu Edy Spedition, invocand politica Ford care nu permite oferirea de informatii legate de furnizori.
Transportatorul hunedorean, cu afaceri de 200 mil. euro in 2008, detine si spatii logistice de aproximativ 30.000 mp in Deva si Timisoara. Grupul Edy cuprinde pe langa divizia de transport si cea de spatii logistice si o companie de service pentru camioane si o companie pentru distributia de combustibil diesel.
"In prezent parcul este ocupat in totalitate, iar cererile nu pot fi onorate deoarece nu exista suprafete de teren disponibile. Daca nu vom primi, vom construi un alt parc industrial tot in apropiere de Craiova", a subliniat Nicoli.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO