Transportatorul low-cost Wizz Air se detaşează de competitori după ce a transportat 4,5 milioane de pasageri şi a „muşcat“ 35% din piaţă

16 ian 2016 Autor: Mădălina Panaete

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România luând în calcul traficul, a terminat anul trecut cu un număr de 4,5 milioane de pasageri transportaţi din şi spre aeroporturile locale, cu 16% mai mult decât în anul precedent.

Cu acest rezultat, Wizz Air se depărtează vizibil de ceilalţi doi competitori  Tarom şi Blue Air, care au fiecare între 2 şi 2,5 mi­lioa­ne de pasageri, conform ultimelor date.

Pentru compania de stat Tarom nu sunt încă date despre evoluţia traficului de pasageri anul trecut. În 2014, ope­ra­to­rul a transportat 2,3 milioane de pa­sa­geri. Pe de altă parte, Blue Air, com­pa­nie controlată de mai mulţi antreprenori români, a anunţat că în 2015 a trecut pragul de 2 milioane de pasageri. 

Wizz Air, o companie low-cost din Ungaria fondată de József Váradi în 2003, a devenit liderul pieţei aeriene lo­cale în 2011, când a depăşit compania de stat Tarom. De atunci, compania a „câş­tigat“ mai mult de jumătate de mi­lion de pasageri anual şi a ajuns la o cotă de piaţă de aproape 35% din tota­lul pieţei de 13 milioane de pasageri care au călă­torit anul trecut de pe rutele din şi spre România, conform estimărilor ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2016

 
Cuvinte cheie:
wizz air
, pasageri
, piata
, transport
, cost
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide