Companii

Transportatorul român Frigoexpres se orientează în insolvenţă către piaţa externă

Transportatorul român Frigoexpres se orientează în...

Autor: Mirabela Tiron

10.04.2014, 00:07 1092

Transportatorul orădean de marfă Frigoexpres, cu afaceri de 15 milioane de euro în 2012, care a intrat în in­sol­­venţă în august anul trecut, şi-a redus numărul de an­ga­jaţi şi a renunţat la 50 de camioane în procesul de restructurare.

„Am restructurat flota auto. Am ajuns la 130 de ca­mioa­­ne faţă de 180 de Volvo înainte de-a intra în insol­ven­ţă. Am rămas cu 177 de angajaţi faţă de 255 de angajaţi înainte de insolvenţă“, a declarat Florian Mihuţ, directorul general al companiei şi acţionarul majoritar (cu un pachet de 66,99%). Dorel Laza deţine 13,7% din companie, iar restul acţiunilor sunt deţinute de 179 de persoane fizice.

Frigoexpres transportă marfă pentru Carrefour, Billa, Lidl, Unilever şi alţii.

„Ne-am păstrat 75% dintre clienţi şi am câştigat unii noi. Ne orientăm pe piaţa externă, transport pentru ex­port-import în Danemarca, Germania, Franţa, Spania.“

Compania, care a ajuns să transporte marfă pentru marile hipermarketuri de pe piaţă, a fost înfiinţată în 1973 ca subunitate a Întreprinderii de Transporturi Inter­naţionale Auto (ITIA) Bucureşti,   iar în 1993 a fost priva­tizată prin metoda MEBO, salariaţii cumpărând acţiuni.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO