Companii

Transporturile dau înapoi regilor asfaltului tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti

Transporturile dau înapoi regilor asfaltului tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti

Autor: Andreea Neferu

25.05.2011, 11:19 2919

Ministrul Transporturilor AncaBoagiu a declarat aseară că tronsonul de autostradă MoaraVlăsiei-Ploieşti va fi construit în continuare de companiileSpedition UMB, Tehnostrade (controlate de Dorinel Umbrărescu),Euroconstruct Trading '98 (Dan Beşciu) şi PA&CO International(Costel Căşuneanu), după ce în luna aprilie Compania Naţională deAutostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) le-a transmisnotificarea de reziliere a contractului.

"Condiţiile pentru a renunţa lareziliere erau să se mobilizeze să termine lucrarea şi să nu maiceară costuri suplimentare. Primul care a renunţat şi a transmisoficial că renunţă la toate costurile a fost Spedition UMB. Azi(ieri - n.red.) pot să va anunţ că la Companie (CNADNR - n.red.)s-au înregistrat documentele şi cred că şi addendumul la contract(pentru a putea continua lucrările - n.red.)", a spus Boagiu, încadrul emisiunii "Evenimentul Zilei", difuzată de B1TV.Constructorii şi-au asumat de asemenea ca până la sfârşitul anuluisă finalizeze lucrarea "fără niciun leu în plus", a adăugatministrul. "Nu poţi face treabă în România decât cu parul, adică culegea, cu contractul".

CNADNR a anunţat în a doua jumătate a luniiaprilie că reziliază contractul pentru sectorul de autostradă MoaraVlăsiei-Ploieşti, pentru că firmele constructoare abandonaseră demai bine de 16 luni lucrările pe un sector de aproape doi kilometridin cei 42,5 ai tronsonului, dar şi pentru că ceruseră majorareacontractului cu încă 47%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO