Companii

Transporturile vor puncte intermodale de transport public de călători pe centura feroviară a Capitalei

Transporturile vor puncte intermodale de transport public de călători pe centura feroviară a Capitalei

Autor: Andreea Neferu

18.10.2011, 15:51 392

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a aprobat constituirea unui grup de lucru care să implementeze un proiect de punere în circulaţie a unor trenuri de călători pe linia feroviară de centură a Capitalei. Proiectul vizează dezvoltarea unor puncte intermodale şi de transfer de călători între operatorii CFR Călători, Metrorex şi RATB.

"Grupul de lucru va fi format din specialişti ai CFR Călători, Metrorex şi RATB, iar rezultatul analizei din teren, precum şi propunerile concrete privind implementarea proiectului vor fi prezentate conducerii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii până la sfârşitul acestui an", potrivit reprezentanţilor ministerului.

Grupul de lucru va analiza starea tehnică a infrastructurii feroviare, inclusiv a clădirilor staţiilor de cale ferată de pe linia de centură şi posibilitatea dezvoltării unor platforme speciale pentru îmbarcarea, respectiv debarcarea călătorilor, necesarul de material rulant şi mijloace de transport RATB. De asemenea, grupul de lucru va estima şi costurile acestui proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO