Companii

Transporturile vor un parteneriat între portul Constanţa şi porturile georgiene Poti şi Batumi

Transporturile vor un parteneriat între portul Constanţa şi porturile georgiene Poti şi Batumi

Autor: Andreea Mioara Neferu

25.10.2011, 17:57 114

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vrea să dezvolte un parteneriat între portul Constanţa şi porturile Poti şi Batumi din Georgia, urmând ca până la finalul anului să fie semnate memorandumurile de înţelegere privind cooperarea dintre aceste porturi.

Ministrul transporturilor Anca Boagiu a avut astăzi o întâlnire cu ministrul georgian al economiei şi dezvoltării durabile, Vera Kobalia, pentru a discuta despre consolidarea cooperării dintre cele două state.

"Am convenit cu ministrul georgian să întărim cooperarea dintre ţările noastre în domeniul infrastructurii de transport prin semnarea unor parteneriate de colaborare între portul Constanţa şi principalele porturi georgiene, Poti şi Batumi. În ultimul an de zile, portul Constanţa a dezvoltat parteneriate similare cu porturile Rotterdam, Dubai sau Istanbul, semn că partea română a înţeles că trebuie să profităm de statutul nostru de poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru mărfurile din Asia Centrală şi de Sud-Est", a declarat Anca Boagiu.

Un alt subiect al discuţiilor dintre Anca Boagiu şi ministrul georgian a fost solicitarea părţii georgiene privind acordarea de asistenţă din partea Ministerului român al Transporturilor pentru calificarea personalului din administraţia de transport georgiană. Anca Boagiu a arătat că ministerul pe care îl conduce este dispus să acorde asistenţă părţii georgiene prin organizarea de cursuri de formare în domeniul transportului terestru, feroviar, naval şi al aviaţiei civile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO