Companii

Tranzacţie de 14 mil. euro. O companie din Dolj, cu afaceri de 160 mil. lei, a cumpărat Avicola Crevedia

Tranzacţie de 14 mil. euro. O companie din Dolj, cu...

Autor: Roana Rotaru

12.10.2017, 00:07 4222

Compania Vitall din judeţul Dolj, cu activităţi în producţia de furaje şi creşterea păsărilor, deţinută de antreprenoarea Doina Enescu, a cumpărat Avicola Creve­dia, parte a grupului Agroli, afacere scoa­să la licitaţie de Casa de Insol­venţă Transilvania (CITR) la un preţ de 14 mil. euro.

Doina Enescu, 44 de ani, de profesie inginer zootehnist, a dus în şase ani businessul companiei Vitall din localitatea doljeană Coşoveni de la 4 mil. lei şi zece angajaţi în 2011, la 160 mil. lei şi 100 de salariaţi anul trecut.

„Eram în chirie la ei de vreun an de zile. Avem toate fermele populate, abatorul funcţionează, fabrica de furaje, toate. Cu carnea de pasăre suntem prezenţi în Selgors, Profi cu brandul Avicola Crevedia şi vindem şi prin alţi distributori care cumpără carcarsă de pui de la noi. Înainte de achizţie produceam furaje şi aveam o fermă de pui de carne în Coşoveni, judeţul Dolj“, a declarat pentru ZF Doina Enescu, acţionar unic al companiei Vitall.

Avicola Crevedia, cu activităţi în creşterea păsărilor, parte a grupului de firme Agroli, a intrat în insolvenţă în anul 2014, ultimul an în care compania a reuşit să aibă rulaje fiind 2015, când a înregistrat o cifră de afaceri de puţin peste 2 mil. lei (450.000 euro), rezultate obţinute cu ajutorul a doar doi salariaţi, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO