Companii

Tranzacţie neaşteptată. Regina Maria intră cu o clinică pe Calea Dorobanţilor în locul celebrului magazin Victoria 46

Autor: Georgiana Mihalache

09.05.2017, 00:07 6440

Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private din România, va deschide o nouă clinică în Bucureşti, în spaţiul de 900 de metri pătraţi unde până în 2015 a funcţionat magazinul Victoria 46, unul dintre reperele pieţei de lux din România.

Regina Maria are deja 16 policlinici doar în Bucureşti, iar decizia acţionarilor este surprinzătoare în condiţiile în care pe o rază de 300 de metri se află şi spitalul Euroclinic (parte a reţelei Regina Maria), dar şi policlinica Regina Maria Floreasca (pe strada Axinte Uricariul).

Din datele ZF, spaţiul din Calea Dorobanţilor în care urmează să funcţioneze noua policlinică Regina Maria are circa 900 de metri pătraţi şi este deţinut de familia Bonte, care a pus şi bazele reţelei de farmacii Centrofarm. Chiria lunară este estimată de ZF între 13.000 şi 15.000 de euro.

Reprezentanţii Regina Maria nu au răspuns ieri la solicitarea ZF.

Magazinul Victoria 46, nume dat de prima sa adresă de pe Calea Victoriei, a fost mutat în 2012 pe Calea Doro­banţilor, iar în 2015 magazinul a trecut din nou printr-un proces de mutare, fiind amplasat în zona de nord a Capitalei. Decizia de mutare a magazinului în Mall Băneasa a venit după ce spaţiul prea mare nu mai era eficient, raportat la vânzările pe metrul pătrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO