Companii

Tranzacţie pe piaţa gazelor naturale. Un fond de investiţii din Cehia cumpără un trader local cu afaceri de 90 mil. lei

Tranzacţie pe piaţa gazelor naturale. Un fond de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.07.2017, 00:07 1526

Furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, a achiziţionat Forte Gaz GN, o companie care activează în acel­aşi domeniu şi care are acţionariat românesc. Premier Energy are 93.000 de consumatori şi afaceri de peste 90 mil. lei în 2016, iar Forte Gaz are un por­tofoliu de 700 de clienţi şi afaceri de 88 mil. lei.

În vreme ce Premier Energy furnizează gaze naturale doar către consumatori, Forte Gaz face trading şi către alţi furnizori, astfel că, prin această tranzacţie, Premier Energy intră pe un nou segment de piaţă. Grupul din care face parte Premier Energy are o reţea de distribuţie de peste 2.000 de kilometri, concentrată în jurul Bucureştiului şi în zonele de sud şi de vest ale ţării. 

„Degradarea semnificativă a cadrului legislativ şi concurenţial în domeniul gazelor naturale din Ro­mânia aduce un grad mare de risc pentru activităţile ope­ratorilor din domeniul gazelor naturale, mişcarea naturală din punct de vedere comercial fiind de concentrare a ope­ra­ţiunilor. Valoarea tranzacţiei este un element confi­den­ţial“, spune Mihai-Ionuţ Vilt, directorul general al Forte Gaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO