Companii

Trei insolvenţe „de calibru“ schimbă structura pieţei în mai puţin de o lună

Trei insolvenţe „de calibru“ schimbă structura...

Autor: Roxana Rosu

27.10.2016, 00:05 863

Serviciile au urcat pe locul al doilea în clasa­mentul insolvenţelor din România, în urma in­trării în insolvenţă a RADET şi Hidroserv, primul loc fiind ocupat de industrie, arată o analiză realizată de CITR.

Dacă în prima jumătate a anului serviciile reprezentau 18% din insolvenţele din România, în funcţie de valoarea activelor imobilizate, şi ocu­pau locul trei în top, alături de imobiliare, în urma deschiderii procedurilor RADET şi Hidro­serv, acest sector însumează 22% din insolvenţe, după industrie, care reprezintă acum 55% din total. 

„Ne aşteptam ca intrarea în procedură a acestor trei companii mari (Radet, Hidroserv şi ELCEN) să modifice topul insolvenţelor anului 2016. Industria continuă să ocupe primul loc, mai mult de jumătate din piaţa în insolvenţă acum, însă serviciile vin puternic din urmă. Impactul societăţilor insolvente în economie nu mai e dat de numărul lor, ci de dimensiunea fiecărui business în parte: cifra de afaceri, valoarea activelor imobili­zate, numărul de angajaţi, furnizori“, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, managing partner CITR, societate care are un portofoliu de peste 850 de proceduri de insolvenţă în administrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO