Trei operatori low-cost clatină supremaţia Tarom pe cursele interne

22 ian 2016 Autor: Mădălina Panaete

Trei companii aeriene low-cost– Blue Air, Wizz Air şi Ryanair- ameninţă poziţiile fruntaşe ale societăţilor de stat Tarom şi CFR Călători în transportul de persoane între Capitală şi Iaşi, Timişoara şi Cluj, miza fiind câteva sute de mii de pasageri şi 85.000 de companii din unele dintre cele mai mari centre de business locale.

Tarom are în prezent zbo­ruri din Bucureşti spre Ti­mi­şoara, Cluj-Napoca, Ora­dea, Satu Mare, Baia Ma­re, Suceava şi Iaşi, până anul trecut fiind singura com­panie care opera curse pe aceste rute. Estimările ZF arată că numai către Ti­mi­şoara, Iaşi şi Cluj-Napo­ca, Tarom transportă în jur de 400.000 de pasageri anual. În lipsa unor autostrăzi care să lege marile oraşe, dar şi a dezvoltării reţelei de căi ferate, avioanele devin din ce în ce mai căutate de către români.

Companiile low-cost mizează în segmentul curselor interne în principal pe preţurile scăzute. De exemplu, pe ruta Bucureşti-Iaşi, acolo unde Blue Air a intrat cu zboruri din toamna anului trecut, un bilet de tren, la clasa a doua, costă luni 25 ianuarie minimum 94,5 lei, iar durata călătoriei este de 6 ore şi 41 de minute. Pe de altă parte, un bilet la clasa economic la bordul unei aeronave Blue Air pe aceeaşi rută costă 89,99 lei, iar durata zborului este de o oră.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2016

 
Cuvinte cheie:
tarom
, operatori
, low-cost
, blue air
, curse
, pasageri
, transport
, zboruri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide