Companii

Tribunalul Bucureşti admite cererea de intrare în insolvenţă a Impact. Compania va face recurs

Tribunalul Bucureşti admite cererea de intrare în insolvenţă a Impact. Compania va face recurs
12.07.2010, 10:46 73

Compania Impact Developer & Contractor (IMP), controlată deomul de afaceri Dan Ioan Popp, este la un pas de a intra îninsolvenţă, după ce Tribunalul Bucureşti a admis joi cererea dedeschidere a insolvenţei solicitată în luna ianuarie de firmaRomconstruct Ploieşti, pentru o datorie de 1,3 milioane lei.Dezvoltatorul imobiliar, unul dintre cei mai mari constructori delocuinţe de după 1990, va face recurs la decizia instanţei.

"Conform informaţiilor transmise de avocaţii care au reprezentatcompania Impact Developer&Contractor la termenul din data de 8iulie acţiunea formulată de Romconstruct a fost admisă (...)Considerăm soluţia instanţei ca fiind cel puţin surprinzătoare,având în vedere faptul că Impact nu are o situaţie a patrimoniuluicare să se caracterizeze prin insuficienţa fondurilor băneştidisponibile pentru plata datoriilor exigibile. O simplă comparaţiea cuantumului creanţei cu rulajul şi disponibilităţile bancare aleImpact este mai mult decât relevantă pentru respingerea unei cererivădit neîntemeiate şi ostile. Consultând o simplă balanţă depusă lainstanţă - care arată plăţile ultimelor luni - rezultă că lmpactachită către furnizori sume de bani mult mai mari şi că nu estenici pe departe în insolvabilitate", potrivit unui comunicat alImpact transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.

Conducerea companiei a anunţat că va depune, marţi, o cerere derecurs la decizia instanţei de judecată.

Acţiunile Impact au fost suspendate de la tranzacţionare înaintede deschiderea şedinţei bursiere de luni pentru informareainvestitorilor cu privire la decizia Tribunalului Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO