Companii

Trident scoate la vanzare terenuri ca sa iasa din insolventa

04.10.2009, 23:20 145

Planurile retelei de supermarketuri Trident, al doilea mareretailer alimentar intrat in insolventa in acest an, vizeazavanzarea unor terenuri si transformarea mallului detinut in Sibiuin centru de distractii.

Actionarii Trident, Constantin si Alina Mateescu, spun insa caextinderea e inca pe lista, urmand ca pana la finele lui decembriesa fie deschise 2-3 supermarketuri in Capitala. In august acestiaau cerut intrarea in insolventa a retailerului, la cateva zile dupainchiderea centrului comercial Trident Shopping Center dinSibiu.

"Am suspendat activitatea centrului comercial Trident din Sibiudin cauza lipsei de lichiditati din acel moment pentru sustinereastocului de marfa necesar si pentru platile catre furnizoriihipermarketului. Inca nu am luat o decizie definitiva referitoarela viitoarea destinatie a centrului comercial, negocierile cu ceicare solicita achizitia acestuia nefiind inca finalizate. O altavarianta luata in calcul este redeschiderea sau transformareaproiectului intr-un centru de distractii", au declarat actionariiTrident.

Acestia nu au dorit sa precizeze valoarea datoriilor restanteale retailerului fata de furnizori si banci.

Trident Shopping Center a fost deschis in luna aprilie a acestuian, in urma finalizarii unor investitii estimate de companie la 15mil. euro. Proiectul a fost finantat de MKB Romexterra Bankprintr-un credit de 10 mil. euro.

Tot in acest an reteaua a inchis un supermarket la Alba Iulia,care anul trecut a avut vanzari de 3 mil. euro. Retailerul a ramasastfel cu patru unitati operationale in orasele Sibiu, Deva, SfantuGheorghe si Medias. "Anul trecut aceste 4 magazine au avut vanzaride 47 mil. euro", au precizat reprezentantii Trident. Vanzarileretailerului s-au redus cu 22% in primul semestru al anului fata deaceeasi perioada din 2008, ajungand la valoarea de 16 mil.euro.

Vor lichiditati din tranzactii cu terenuri

Planurile de reorganizare ale companiei includ si vanzarea unoractive localizate in Sibiu.

"Vor fi propuse spre vanzare doar terenuri, nu si active caredeservesc activitatea de baza a companiei, aceea de vanzare abunurilor de larg consum in magazine cu suprafete mari. Pe terenuldin zona Cimitirului Municipal Sibiu, cu o suprafata de 33.000 demetri patrati, Primaria Sibiu a oferit 40 de euro pe metru patrat",au spus actionarii Trident.

Acestia au mai afirmat ca vor deschide 2-3 supermarketuri inBucuresti pana la finele lunii decembrie, fara a da detalii despreacest proiect.

Grupul Trident Trans Tex, detinut de familia Mateescu, a pornitde la o afacere de import de haine, s-a dezvoltat ulterior indomenii ca exploatari forestiere, transport intern si internationalde marfa si imobiliare, primul supermarket al retelei Trident fiinddeschis in 2004.

Anul trecut, Trident Trans Tex a fost al doilea mare retaileralimentar cu capital romanesc dupa valoarea cifrei de afaceriraportate la Ministerul de Finante.

O alta retea de supermarketuri operata de investitori romanicare a intrat in insolventa in acest an este SPAR, companie cusediul la Arad si cu 21 de unitati operationale la finele lui2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO