Companii

Turcii de la ETI au investit 22 mil. euro în fabrica din Craiova şi mai au de finalizat 40% din proiect

În fabrica din Craiova se vor produce 11.000 de produse (bis­cuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi pră­jituri) în primul an

În fabrica din Craiova se vor produce 11.000 de produse (bis­cuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi pră­jituri) în primul an

Autor: Mădălina Panaete

18.02.2016, 00:04 920

Unitatea din Craiova, care va avea o suprafaţă construită de 18.500 de metri pătraţi, trebuia să înceapă producţia în octombrie 2015.

Grupul ETI din Turcia, care are în derulare o investiţie de circa 40 mil. euro la Craiova, a realizat până la finalul anului trecut 57% din proiect şi a investit 22 de milioane de euro, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

De asemenea, compania a angajat 77 de oameni din cele 330 de locuri de muncă asumate în proiectul depus pentru obţinerea ajutorului de stat.

ETI, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia, a obţinut un ajutor de stat de circa 6,3 mil. euro, dar şi un împrumut de 23 mil. euro de la Banca Europeană pentru Re­cons­trucţie şi Dezvoltare (BERD), conform celor mai recente date. În plus, ETI European Food In­dustries, filiala locală a grupului din Turcia, a primit la finalul anului 2014 o infuzie de capital de aproape 16 milioane de euro de la compania-mamă.

Grupul turc, care are şapte fabrici în care lucrează 7.000 de oameni, exportă produsele din portofoliu în aproximativ 40 de ţări.  ETI este o afacere de familie cu o istorie de peste 50 de ani în industria alimentară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO