Companii

Turism balnear fără capacităţi de cazare. Cele mai populare staţiuni balneare pot acoperi cazarea a doar 2.000 de oameni, cat o singură staţiune din străinătate

Turism balnear fără capacităţi de cazare. Cele mai...

Autor: Simona Tatu

13.03.2017, 00:06 786

Turoperatorii susţin că Romania are potenţial de primire a turiştilor în staţiunile balneare, însă datele din piaţă arată că cele mai populare cinci staţiuni balneare din Romania pot oferi cazare pentru 2.000 de persoane, un nivel comparabil cu potenţialul de cazare al unei singure staţiuni din Austria, conform calculelor ZF.

"Cererea pentru staţiunile balneare din Romania este pentru al doilea an consecutiv în creştere cu 10-15%. În ceea ce priveşte numărul de rezervări efectuate, cele mai solicitate staţiuni sunt unităţile hoteliere din staţiunile Băile Felix, Căciulata şi Băile Herculane", spune Alin Burcea, CEO al Paralela 45.

Cele mai vandute staţiuni balneare din anul 2016 au fost Băile Felix, Călimăneşti-Căciulata, Băile Herculane, Sovata şi Covasna, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

În Băile Felix se află unicul complex balnear de cinci stele din Romania, Lotus Therm Spa&Luxury Resort. Complexul a fost inaugurat la sfarşitul anului 2015, după mai bine de trei ani de lucrări şi aproape 30 de milioane de euro investiţi. Banii au fost folosiţi în modernizarea fostului hotel de două stele Lotus, care fusese închis din anul 2006. Complexul Lotus Therm Spa&Luxury Resort are o capacitate de 262 de persoane şi beneficiază de un centru de hidroterapie, împachetări şi băi cu nămol, electroterapie, hidro­kinetoterapie, kineto­terapie, cosmetică şi diverse tipuri de masaje şi saune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO