Companii

Turismul a organizat prima conferinţă internaţională şi vizita de documentare cu 100.000 de euro. Ce rezultate aşteaptă Grapini

Turismul a organizat prima conferinţă internaţională...

Autor: Mirabela Tiron

04.07.2013, 18:20 268

Ministerul Turismului, condus de Maria Grapini, a alocat din bani de la bugetul de stat si fonduri europene 450.000 de lei (100.000 de euro) pentru a organiza prima conferinta internationala (3 iulie) si vizita de documentare (3-7 iulie)  in Delta Dunarii, Sinaia, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Turda pentru jurnalisti straini si romani, ambasadori, reprezentanti de agentii de turism si de la Organizatia Mondiala a Turismului.

Suma exacta cheltuita, cea de sus fiind cea bugetata,  va fi cunoscuta la finalul evenimentului, potrivit oficialilor ministerului.

Intrebata de ZF ce rezultate asteapta dupa organizarea conferintei si a vizitei de documentare, Maria Grapini, ministrul turismului, a spus ca “nu intreprinde actiuni fara asteptari imediate si asteptari pe termen mediu si lung”.

Asteptarile imediate tin de schimbarea perceptiei strainilor fata de Romania iar asteptarile pe termen lung sunt legate de cresterea numarului de turisti in Romania si cresterea procentului turismului in PIB-ul Romaniei, intrucat exista potential, potrivit ei.

“Am reusit in termen scurt, februarie-martie, sa conving reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Turismului sa vina la acest eveniment. Am reusit sa conving si Guvernul sa accepte organizarea acestei conferinte internationale in turism (care a avut loc miercuri-n.red) si sa aloc fondurile necesare”,  spus ea.Organizatia Mondiala a Turismului este agentia Natiunilor Unite ce se ocupa de promovarea la nivel international a turismului. Organizatia are 155 de state membre

Legat de destinatiile alese pentru vizita de documentare ea a spus ca consider aceste locuri produse concrete ca si produse turistice.

Evenimentul a fost organizat in contextul in care Romania detine presedentia consiliului executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului din toamna anului trecut, pe o perioada de un an, potrivit oficialilor ministerului.

Astazi a avut loc vizita in Delta Dunarii. Niciun reprezentant al Ministerului Turismului, inclusiv ministrul Maria Grapini, nu a stiut sa spuna cati turisti primeste Delta Dunarii anual. Delegatia ministerului era formata din responsabilul de la biroul de presa, doi consilieri ai ministrului si mai multi reprezentanti ai Asociatiei Nationale de Turism, condusa de Razvan Filipescu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO