Companii

Turoperatorul Prestige Tours lansează zboruri charter către Iordania din martie

Turoperatorul Prestige Tours lansează zboruri charter...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.01.2018, 12:12 291

Prestige Tours, companie de turism parte din grupul turc Calypso Tour, lansează începând cu luna martie zboruri charter către staţiunea Aqaba din Iordania. Zborurile vor fi operate de către compania aeriană de linie Royal Jordanian Airlines.

Prestige Tours estimează că un număr de 5.000 de turişti români vor opta pentru un sejur în Aqaba în primul an de operare.

„Mizăm pe Iordania pentru că am observat că interesul turiştilor români a crescut pentru această destinaţie, fiind una dintre cele mai bogate din punct de vedere turistic şi una dintre cele mai sigure ţări din lume. De asemenea, Iordania este o alternativă bună pentru turiştii care vor o vacanţă la plajă primăvara, în resorturi cu servicii all inclusive, un zbor mai scurt de patru ore şi să viziteze unele dintre cele mai apreciate atracţii turistice la nivel mondial”, a declarat Elena Anghel, managing director Prestige Tours. Compania de turism a fost preluată în 2016 de către grupul turc Calypso Tour de la fondul de investiţii GED, care mai deţine pe plan local şi Happy Tour.

În 2016, Prestige Tours a extins numărul de curse din afara Bucureştiului, lansând către Antalya, destinaţia sa principală, charter din Suceava. Astfel, anul trecut, compania a trimis peste 20.000 de turişti în Antalya.

Gradul de ocupare de peste 98% a curselor din această destinaţie, respectiv Cluj-Napoca şi Arad, a determinat turoperatorul să-şi consolideze extinderea la nivel naţional în 2018 şi să introducă charter către Antalya şi din Craiova.

„După rezultatele vânzărilor în perioada de Early Booking, înregistrate până în prezent, staţiunea turcească este foarte bine vândută în ţară. Tot ca noutate, vom introduce un zbor charter către Bodrum din Suceava, pe lângă cel existent din Bucureşti, care de altfel este solicitat de turişti”, spune Elena Anghel.

Tot în 2018, Prestige Tours introduce o nouă linie de business – transport cu autocarul către staţiunile Marmaris şi Didim, cu cinci plecări săptămânale din Bucureşti şi Craiova. Pachetul mediu costă 70 euro/persoană, preţ care include catering la board.

„Datorită cererii mari pentru sejururi în Turcia şi a gradului mare de ocupare pe zborurile charter pe care le avem, am decis să ne axăm pe o nouă linie de business. Marmaris şi Didim sunt primele destinaţii pe care le operăm cu autocarul, însă în funcţie de rezultate luăm în calcul să lansăm şi alte destinaţii”, a explicat Elena Anghel.

Cursele cu autocarul spre litoralul turcesc vor fi operate în perioada mai-octombrie 2018, fiind opţiunea ideală pentru turiştii cu frică de zbor şi pentru cei care nu vor să fie constrânşi de sejurul standard de şapte nopţi cu zbor charter.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO