Companii

Udrea plăteşte cu 100.000 de euro trei algerieni să facă planul de marketing al Capitalei

Udrea plăteşte cu 100.000 de euro o echipă de algerieni să facă planul de marketing al Capitalei

Autor: Mirabela Tiron

07.06.2011, 15:16 821

Ministerul Turismului şi alDezvoltării Regionale, condus de Elena Udrea, a semnat un contractcu asocierea Détente Constultant (Franţa)-Détente ConsultantsPloieşti pentru realizarea primului plan de marketing în turism alBucureştiului pentru următorii patru ani. Contractul are o valoarede 101.952 euro (inclusiv TVA), potrivit oficialilorMDRT.

Firma Detente Consultants SRLPloieşti este deţinută de trei persoane fizice născute în Algeria,cu cetăţenie franceză sau algeriană.

Astfel că de planul de marketingse vor ocupa Benabdallah Jamil, Merad-Boudia Mohamed-Lamine-Reda şiHadjem Amine, fiecare dintrei ei deţinând 33,3% din pachetul deacţiuni al Détente Consultants din Ploieşti.

Consultanţii vor furniza un planstrategic, care va defini strategiile generale de marketing,strategia de poziţionare, portofoliul de produse, publicul ţintă,pieţele geografice, distribuţia şi modul de comunicare, precum şiplanuri operaţionale, pentru produsele turistice cele maiimportante oferite de municipiul Bucureşti ca destinaţieturistică.

"MDRT va pune la dispoziţiaconsorţiului masterplanul naţional pemtru turism 2007-2026,rezultatele cercetărilor şi rapoartelor efectuate pentru realizareabrandului naţional de turism şi alte informaţii necesarefundamentării planului de marketing. El va lua în considerareliniile strategice menţionate în masterplanul de turism şi vastabili obiectivele, strategiile şi tacticile de marketing de urmatîn diferite pieţe-sursă, în vederea creşterii în mod substanţial anumărului de sosiri de turişti în Capitală", potrivitMDRT.

Consorţiul a fost selectat în urmaunei proceduri de achiziţie publică (cerere de ofertă), în cadrulcăreia a fost singurul ofertant. Finanţarea este asigurată dinfonduri europene nerambursabile, prin Programul OperaţionalRegional, axa 5.

Compania franceză DetenteConsultants este specializată în managementul proiectelorturistice, având printre clienţi autorităţi locale din Franţa,naţionale şi internaţionale, precum şi operatori privaţi. Detente adepus şi în 2009 o ofertă la licitaţia privind crearea branduluituristic al României, când această licitaţie a fost câştigată despaniolii de la THR - Asesores en Turismo, Hoteleria y RecreacionSA - TNS - Taylor Nelson Sofres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO